Nakon završenih projekata u Šapcu, Somboru i Beogradu, kao i započetih radova u Leskovcu, Poseidon grupa nastavlja da investira u srpsko ritejl tržište. Britanski investitor dovodi svoj brend Capitol Park u Zaječar na zadovoljstvo oko 60 000 stanovnika tog grada.

Menadžment kompanije Poseidon grupe danas je zajedno sa predstavnicima grada Zaječara saopštio pojedinosti projekta na konferenciji u sali skupštine grada. Kako je najavljeno danas, otvaranje ritejl parka otvaranje je zakazano za proleće 2019. godine.

“Capitol Park Zaječar biće peti po redu ritejl park Poseidon grupe u koji će biti uloženo oko 10 miliona evra i koji će potrošačima ponuditi miks od 18 prodavnica poznatih domaćih i internacionalih brendova na 6500 m2 prodajnog prostora. Neki od brendova koji će se pridružiti Capitol Parku na proleće su JYSK, Nefa, Studio Moderna, Extreme Intimo, Opposite, Đak sport, Lilly, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Sinsay i N sport. Osim toga, dolazak ovog projekta u Zaječar doprineće ekonomiji grada donoseći oko 300 radnih mesta u fazi izgradnje i 150 do 200 nakon otvaranja. Odluka da investiramo u Zaječar proistekla je između ostalog iz njegove povoljne centralne lokacije u borsko-zaječarskom okrugu, kao i pozitivnih trendova ekonomskog razvoja u gradu i činjenice da ovakav prodajni kompleks ne postoji u ovom delu Srbije. Zadovoljstvo nam je što ćemo investirati u izgradnju prodajnog kompleksa koji će biti na usluzi preko 60 000 stanovnika grada Zaječara,” istakao je direktor kompanije Džejms Gan.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je značaj koji će ova investicija imati za grad: “Dolazak Capitol Parka u Zaječar neće doneti građanima samo dobru kupovinu već i nova radna mesta, i ovo su trenuci kada vidimo napredak grada i potvrđujemo da se krećemo u dobrom smeru. Još jednom zahvaljujem kompaniji Poseidon grupa što je odabrala Zaječar za ovu investiciju i uvrstila ga u svoju porodicu ritejl parkova.”

Zemljište površine 19,980 m2 na kom će park biti sagrađen smešteno je u centru grada, na uglu ulica Čupićeve i Đure Salaja. Najveća prednost ove lokacije je blizina centru grada zahvaljujući kojoj će Capitol Park Zaječar brzo postati novi centar za kupovinu i zabavu za celu porodicu.

Pored novih Capitol Park projekata, Poseidon grupa će tokom 2019. godine najaviti nove platforme i projekte van ritejl sektora sa ciljem da bude pionir u novim konceptima nekretnina i isporuci kvalitetnih projekata.